Tenis klub Smrikve

Smrikve je ime obiteljskog posjeda u predgrađu grada Pule, smještenog pokraj drevnog Rimskog Astinianuma (Štinjana), okružen vinogradima i maslinama. Nalazi se na samo 5 minuta od plaže, 10 minuta od Arene, 15 minuta od Pulskog aerodroma i na par kilometara od Brijuna.

Smrikve su ujedno i jedan od ljepših i svakako najkompletnijih teniskih centara u Puli sa tri zemljana terena, svlačionom, tuševima, bazenom, otvorenim kaminom za roštilj, konobom, parkiralištem, te parkom za djecu… u kojem djeluje sportska udruga Tennis Club Smrikve sa svojom školom koja nosi naziv „La Bottega“ di Smrikve.

Svojim članovima klub tradicionalno organizirava proljetni i jesenji turnir.

Klubska stranica: www.smrikve.com

{tabs type=tabs}

{tab title=Kontakt}

KONTAKT SMRIKVE

Štinjanska Cesta, 91
52100 Pula
Istra – HRVATSKA

Tel/Fax: +385 (0)52 51 70 11

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

{/tab}

{tab title=Foto Galerija}

{$emptyText}

{/tab}

{tab title=Smrikva Bowl}

Od 1996. godine se u Smrikvama održava svjetski turnir do 10 godina – Smrikva Bowl.

Danas Smrikva Bowl slovi za jedan od najposebnijih dječjih teniskih turnira u svijetu namijenjen mladim tenisačima do 10 godina. Redovito okuplja talente iz brojnih zemalja te svih kontinenata svijeta. Od svog osnutka do danas Smrikva Bowl je zaigralo više od 1150 igrača iz preko 50 zemalja svijeta.

Već godinama djeca Smrikva Bowl-a sade stoljetnu maslinu i postaju Ambasadori Smrikve u svojim klubovima, zemlji i svijetu te time pomažu u pronalaženju talenata diljem svijeta. Maslina je simbol prijateljstva, a godine masline Smrikva Bowl-a predstavljaju simbol međugeneracijske odgovornosti.

Od samog početka ideja Smrikva Bowl-a je širenje vrijednosti koja spajaju ljude i prelaze granice; a DJECA, SPORT, GLAZBA i KULTURA su dobrim dijelom dio bezgraničnog svijeta gdje razumijevanje i poštivanje različitosti znaju biti jači od straha od onoga što je ljudima nepoznato i što doživljavaju kao drugačije.

Od 2009.godine Ambasadori Smrikva Bowl-a, osim pomaganja u pronalaženju talenata, pomažu širiti riječ o Istri kao kulturnoj destinaciji koju vrijedi posjetiti, te isto tako svojim posjetom Smrikvama i poklonjenom knjigom pomažu u gradnji biblioteke Smrikva Bowl-a. Smrikva Bowl polako raste, a svaki igrač Smrikve svojim trudom i uspjesima pomaže pisati njenu priču.

Više o Smrikva Bowl-u se može saznati na stranici:
www.smrikve.com/smrikva-bowl/

{/tab}

{tab title=Škola tenisa}

Teniska škola „La Bottega“ di Smrikve si postavlja za cilj pružanje najboljeg postojećeg znanja i metoda prenošenja istog polaznicima škole… s ciljem prenošenje znanja teniske vještine u interesu cjelovitog razvoja tenisača kao igrača i osobe.

Iskustvo nam pokazuje kako djeca koja su uključena u sportske aktivnosti ili muziku nauče učinkovito raspoređivati svoje vrijeme. Djeca se uče odgovornosti što je osobito važno za bilo koju profesionalnu djelatnost izaberu u svom daljnjem školovanju.

Tenis je sport koji se može uživati u svim dobnim skupinama, ali isto tako nemaju sve dobne skupine jednake potrebe, te se radi toga u teniskoj školi Smrikve koriste različite metode prenošenja znanja:

  1. „Munchkin tennis“ model - se za sada pokazao najprikladnijim za djecu od 5 do 9 godina…

  2. PTR (Professional Tennis Registry) „Standard Method“ škole Dennis Van Der Meer – se pokazao najefikasnijim za odrasle osobe koje se žele približiti tenisu…

  3. TT Method (Tennis Talents Method) koji razvija prijatelj Smrikvi i „Golden Honorary Smrikva Bowl“ member - Luca Appino - primjenjujemo kod naših takmičara. Luca Appino je osoba kojoj se pripisuju zasluge za pronalaženje brojnih talenata, od kojih su čak 4 dostigli poziciju # 1 u svjetskom tenisu: Rafael Nadal, Andy Roddick, Kim Clijsters i Dinara Safina.

Nešto više o školi „La Bottega“ di Smrikve se može saznati na stranici:
www.smrikve.com/smrikva-bowl/smrikve-tennis-school/

{/tab}

 

{/tabs}

Pin It
Valamar ex Laguna Novigrad

 

Laguna Poreč Maistra Rovinj-Vrsar

 

Arenaturist Istraturist

 

Maslinica-Rabac Službeni portal istarske turističke zajednice

Search