ALPE ADRIA KIDS TOUR 2018 - 2.dio

Alpe Adria Kids Tour predstavlja susret dječjih reprezentacija Hrvatske (Istra), Austrije(Koruška) i Slovenije (Štajerska) u dječjim kategorijama.
Susreti su zamišljeni da postanu prezentacija kvalitete spoja tradicije, običaja, kulturne i geografsko-turističke, kao i gastronomske raznolikosti kroz tenis i sport. Organizatori su teniski savez Istarske Županije i Teniski klub Zlatno sunce Umag u suradnji sa Gradom Umagom. Teniski klub Umag-Umago dao je besplatno na korištenje teniska igrališta i prostorije kluba.

Prvi susret u 2018 godini održan je 03.06. u Umagu na terenima TK Umag, između reprezentacija Istre (HRV) i Koruške (AUT) u dječjim kategorijama U9,U10,U11 i U12 godina za mušku i žensku kategoriju, singl i double mečevi. Na susretu je prisustvovalo 80 djece. Sadržaji manifestacije bili su popraćeni live streamingom, čime se promovira tenis i Grad Umag- grad djece i sporta za 2018.

Drugi susret održan je 04.08. u gradu Klagenfurt u Austriji između reprezentacija Austrije i Slovenije, gdje su Austrijanci ugostili Slovensku ekipu. Igrala su djeca u kategorijama U9 do U12 godina, mješovito singl i double mečevi.

Treći susret održan je u Sloveniji u gradu Krško 30.09. gdje je sudjelovalo 40 djece. Igralo se mješovito U9 do U12 godina, singl i double mečevi. Reprezentacija Istre imala je organiziran autobus od strane Teniskog Saveza Istarske županije, polazak je bio iz Umaga.

Cilj nam je da ova manifestacija –projekt postane tradicionalna i kroz svoj poticajni imidž pomogne djeci u oslobađanju i razvijanju njihovih osobnih potencijala. Ovakva iskustva za njih predstavljaju motive, izazove, životne lekcije, kao i zabavu i druženje, nova prijateljstva, poticanje na kooperaciju, fair play, odgovornost, disciplinu, poštovanje i slično.

Ovim putem želimo zahvaliti našim partnerima u Austriji Karolina Palatinus i Sloveniji Gregor Ficko i nadamo se da će se u idućoj godini uključiti i Italija.
Zahvaljujemo se predsjedniku TSIŽ, klubovima u Istri na sudjelovanju i svim trenerima, roditeljima, sponzorima, i Gradu Umagu, ZSU grada Umaga, TK Umagu, svim sponzorima i svima koji su pridonijeli u realizaciji ovog projekta.

VELIKO HVALA SVIMA!!!