KRISTIJAN MESAROŠ OSVOJIO TURNIR ISTARSKE RIVIJERE


KRISTIJAN MESAROŠ, PRVI JE ISTARSKI TENISAČ U SAMOSTALNOJ HRVATSKOJ KOJI JE OSVOJIO TURNIR ISTARSKE RIVIJERE

Stopama Gorana Ivaniševića

Nastavim li uspješno svoj uspon iskreno se nadam i pozivnici za umaški ATP turnir. Vjerujem da ću tu pozivnicu zaslužiti i nastup na najvećem hrvatskom turniru posebna mi je želja, - veli Mesaroš.

Dvije godine nakon trijumfa Lošinjanina Antonija Veića u Rovinju Hrvatska ponovno ima pobjednika teniskog turnira Istarske rivijera, a četiri godine nakon pobjede Zagrepčana Vjekoslava Skenderovića hrvatski je tenisač ponovno trijumfirao u Poreču. Zasluga je to Kristijana Mesaroša, 22-godišnjeg porečkog tenisača, trenutno osmog hrvatski igrača na ATP ljestvici, koji je pobjedio na prvom turniru 39. Istarske rivijere, igranom prošlog tjedna u Poreču. Upisao se tako Kristijan na listu pobjednika na kojoj se od velikih hrvatskih imena nalazi i slavni Goran Ivanišević koji je Poreč osvojio 1987., te današnji izbornik hrvatske Davis cup reprezentacije Goran Prpić koji je osvojio tri turnira Istarske rivijere.
- Naizgled sam lako došao do pobjede u Poreču premda mi mentalno nije bilo lako doći do trijumfa, - prenosi nam dojmove Mesaroš. Osjećaj igrati u Poreču, svome gradu, gdje sam počeo igrati, u finalu pred ljudima koje poznajem, zaista je poseban. Imao sam obvezu ne iznevjeriti ih na moju sreću uspio. Nadam se da se neću zaustaviti samo na Poreču. Ovoga tjedan igra se Rovinj, a sljedećeg u Vrsaru i na oba ću nastojati ponoviti uspjeh.
Zadnjih je devet mjeseci za Mesaroša period iz snova. Osvojio je sedam, od svojih ukupno devet futuresa, igrao i jedno finale, a na glavnim turnirima ostvario 45 pobjeda i svega sedam poraza.
- S obzirom da sam prethodno iz privatnih razloga 13 mjeseci bio van tenisa, skoro odlučio da više neću igrati, u ovih povratničkih devet mjeseci sam ostvario i više nego što sam i očekivao.
U planovima za tekuću godinu ATP challengeri jedan su od ciljeva.
- Direktor Istarske rivijere Branimir Horvat obećao mi je pozivnicu za zagrebački challenger u svibnju premda se nadam da ću do tada imati i rejting za izravan ulazak u glavni turnir. Od futuresa odigrati ću još Rovinj i Vrsar, a nakon toga imam i pozivnicu za ATP turnir u Münchenu. Kada bih se tijekom godine uspio ustaliti na challenterima, početo igrati i ATP turnire bio bi godinom zadovoljan.
Na novoj ATP listi koja bi trebala biti objavljena sljedećeg tjedna Mesaroš bi s trijumfom u Poreču prvi puta u karijeri trebao biti rangiran iznad 300. mjesta.
- Očekujem da ću na listi biti negdje oko 270. mjesta i ako se u prvoj polovici godine uspijem podići na pozicije oko 250. mjesta mogu računati i na ulazak u kvalifikacije Roland Garrosa. Nastavim li uspješno svoj uspon iskreno se nadam i pozivnici za umaški ATP turnir. Vjerujem da ću tu pozivnicu zaslužiti i nastup na najvećem hrvatskom turniru posebna mi je želja, - zaključio je Mesaroš.

USTALITI SE NA CHALLENGERIMA I ATP TURNIRIMA - Kristijan Mesaroš

Mesaroš naslijedio Ribarića

Puljanin Marijan Ribarić prvi je i do trijumfa Kristijana Mesaroša jedini istarski tenisač koji je pojedinačno osvojio turnir Istarske rivijere. Ribarić, koji je 70-ih godina prošlog stoljeća bio jedan od ponajboljih tenisača Jugoslavije, je osvojio turnir u Portorožu 1974., a isti uspjeh ponovio je 1977. godine u Puli. Potanje navedena godina posebno je bila uspješna za pulski tenis na Istarskoj rivijeri jer su Puljani Ribarić i Miroslav Homoky, koji je dugo godina bio jedan od nositelja organizacije Istarske rivijere, osvojili oba turnira u parovima koji su se te godine igrali, u Puli i Poreču.  

Tekst preuzet uz Glasa Istre

Pin It
Valamar ex Laguna Novigrad

 

Laguna Poreč Maistra Rovinj-Vrsar

 

Arenaturist Istraturist

 

Maslinica-Rabac Službeni portal istarske turističke zajednice