Istrijani na manifestaciji 46. ''Vinkovačkih jeseni''

46. ''Vinkovačke jeseni''

Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigran je 31. po redu ''Festival tenisa'' koji se održava u sklopu manifestacije 46. ''Vinkovačkih jeseni''.Ove godine turnir je okupio 130 tenisača i tenisačica iz 50 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Švicarske. Igralo se tri dana od petka do nedjelje po modificiranom švicarskom sustavu, bez ispadanja i to svaki dan dva kola.

Ove su godine iz Istre put Vinkovaca krenuli igrači: Vjekoslav Krajcar, Ferdo Milanović (oba TK Pazin), Čedomir Milevoj, Roberto Basiaco, Robert Frontel (svi TK Buje), Darko Černeha i Zoran Greblo (oba TK Buzet). Ovaj jedinstveni teniski susret je izvrstan spoj druženja i igre, na kojemu se krajnji rezultat ne vrednuje pobjedama već zbrojem ugodnih trenutaka.  U konkurenciji dama prvo mjesto sa svih pet pobjeda osvojila je Nada Ljubičić iz Novske.U konkurenciji gospode igrala su se dva usporedna turnira, jedan za gospodu do 50 godina, a drugi za gospodu preko 50 godina starosti.

U konkurenciji gospode do 50 godina prvo mjesto sa svih šest pobjeda osvojio je Damir Šesto iz TK ''Vinkovci'', a jedno od pet drugih mjesta, sa pet pobjeda osvojio je Darko Černeha iz Buzeta.

U konkurenciji gospode preko 50 godina prvo mjesto sa svih pet pobjeda osvojio je Nikola Štefanac iz TK ''Vinkovci'', a jedno od sedam drugih mjesta, sa četiri pobjede osvojilo je Čedomir Milevoj iz Buja.

Teniski klub ''Vinkovci'' i ovoga puta je besprijekorno organizirao ovaj veliki i zahtjevan turnir, te sa dvije prave slavonske večere (petak i subota) ugostio igrače i igračice uz svirku i pjesmu slavonskih tamburaša, tako da svake godine na turnir dolazi sve više tenisača iz svih krajeva Hrvatske i drugih država.

Ovim putem bi se zahvalili našim domaćinima iz TK Vinkovci na ugodnim danima u njihovom gradu uz obećanje da se vidimo i dogodine.

{$emptyText}