WOMEN'S CIRCUIT $10,000 UMAG

Tereza Mrdeža lako do finala, teško do naslova

Relatovno lako i bez većih neizvijesnosti naša porečanka, inače prva nositeljica umaškog turnira došla je do nedeljnog finala i to bez izgubljenog seta!
U nedeljni finale ušla je pomalo stisnuto, gubila je 2-5 ali je nekako ipak uspijela dostići zaostatak, čak i povesti sa 6-5 , da bi dvanaesti gem izgubila no ipak potom dobila u tiebreaku sa 7-2. U drugom počinje drama, na 4-5 hvataju je grčevi u nozi te traži već drugi medical(medicinsku pomoć), te gubi set sa 4-6. U trećem kod vodstva 3-0 pada na pod od grčeva, gdje ponovo dobiva tretman fizioterapeuta. U tom trenutku nitko nije vjerovao da će moći nastaviti meč, ali ipak ne odustaje te laganim odugovlačenjima između poena ipak uspijeva dobiti treći set sa 6-2 .

Meč je trajao 3.10 !

Mrdeža- Zlochova 76(2),46,62

Sa osvojenim umaškim bodovima trebala bi biti oko 340 mjesta na WTA ljestvici, te bi uz svega nekoliko dodatno osvojenih bodova na narednim natjecanjima brzo došla do najboljeg renkinga 272 WTA (02.2010.)

Slijedeći vikend nastavlja sa kvalifikacijama na 25.000$ vrijednom natjecanju u Barceloni, pa u Sevilli.

1 kolo : Dana Mahalkova (6:1, 6:3), 2 kolo :Jade Suvrijn (6:1, 6:1), četvrtfinale :Natalija Kostić (6:1, 6:3)  , polufinale : Milana Špremo (6:0, 6:4)