Uspješni Istrijani na državnom prvenstvu, Đino Lovrinić - prvak Hrvatske!

Na državnom prvenstvu hrvatske za veterane, inače turniru 3. kategorije međunarodnog ITF ranga uspješan nastup zabilježili su brojni istarski predstavnici te ponovo potvrdili da se najjači veteranski tenis trenutno igra upravo u Istri.

Najuspješni istarski tenisač bio je Đino Lovrinić u kategoriji 60+ koji je uvjerljiv nastup potvrdio činjenicom da je u polufinalnom i finalnom nastupu svojim protivnicima prepustio ukupno svega četiri gema. Lovrinićev rezultat svojim su nastupom popratili Vanja Mrazovac i Bruno Miletić pa je tako Istra među četiri najbolja hrvatska igrača imala tri svoja predstavnika!
Konačne rezultate kategorije 60+ pogledajte ovdje

Slična situacija odigrala se i u kategoriji 50+ gdje su istarski predstavnici opet imali tri predstavnika među četvoricom najboljih. Arone Janko i Valter Gržanić zapeli su u polufinalu dok je Vlado Turajlić u najboljem i najdramatičnijem susretu turnira poražen od Zdenka Hoppea rezultatom 3-6,6-3,7-5
Konačne rezultate kategorije 50+ pogledajte ovdje.

Uspješan nastup istarskih tenisača zaokružili su Dmitrović Živko koji se, pobijedivši drugog nosioca turnira, plasirao u polufinale te posebno Vjekoslav Krajcar koji se plasirao u finale u kategoriji 65+ prepustivši trojici svojih protivnika na putu do finala svega četiri gema. Finale zbog objektivnih razloga nije odigrano, no sudeći po prikazanim rezultatima na putu do finala, ne sumnjamo da bi se pridružio klubskom suigraču Lovriniću kao pobjednik u svojoj kategoriji.
Konačne rezultate kategorije 65+ pogledajte ovdje.

O kvaliteti istarskog tenisa govori i podatak da su od 10 najbolje rangiranih istarskih tenisača na ovom takmičenju nastuplili svega trojca - Janko, Turajlić i Lovrinić.

Čestitke svoj osmorici na uspješnom predstavljanju istarskog tenisa!