TENIS - TENNIS

RIJEČ TENIS.
MOLIM VAS DA NAM ŠALJETE SVOJE KRATKE REČENICE DA BI SMO OVU TENISKU SVAŠTARIJU PROŠIRILI ŠTO JE MOGUĆE VIŠE . MOŽETE IH PISATI NA BILO KOJEM JEZIKU. Vlado Turajlić

TENIS-TENNIS
TENISKE SVAŠTARIJE

Agasi Andre je bio jedan od najboljih igrača svijeta u tenisu.

Američki tenis je jedan od najjačih u cijelome svijetu.Ne samo zato jer su jedna od najvećih zemalja svijeta već i zbog dobrih uvjeta razvoja ovoga sporta.
American tennis

Bekend je jedan od osnovnih udaraca u tenisu i opće je mišljenje da je to obično lošiji udarac kod većine igrača. No međutim mnogi se iznenade što je upravo bekend jači udarac. Zašto je to tako objasnit će nam naši stručnjaci.
Beckend

Bekend štop je vrlo jako oružje kod veteranskog tenisa ili igrača velike razlike u klasi.Štop treba ne samo znati izvesti već i donijeti pravilnu odluku kada ga upotrijebiti.

Centralni teren za tenis je igralište na kojem se obično odvijaju najvažniji mečevi pojedinih natjecanja a također zna poslužiti i za pojedine predstave jer obično ima najveći broj mjesta za gledaoce.

Čuvanje rezultata u tenisu je interesantno pitanje taktičkog nadmudrivanja dva igrača .Kada treba čuvati rezultat ili se nikada ne smije čuvati rezulatat već uvijek pokušavati izraditi poen.

Ćete igrati tenis je najtipičnije i  najčešće pitanje u Istri na svim teniskim igralištima naročito domaćih ljudi, u ostalim djelovima Hrvatske se obično pita drugačije.

Dijagonale u teniskoj igri su se pokazale kao vrlo jako sredstvo za dobivanje poena ili građenja igre za dobiti poen, i ne samo to već se i manje trči ako se igraju češće dijagonale.

Duge lopte su u teniskoj igri jako dobre za držati protivnika što dalje od sredine teniskog igrališta gdje može napasti i završiti poen, zato uvijek kada trenirate gledajte gdje vam lete loptice i koliko još centimetara morate produžiti udarac i ne opterećujete se kako udarac izvodite.

Dugi volei su nekada dobri nekada ne, ovisno od toga igrate li pojedinačno ili u paru, a također i od toga kako vam se kreće protivnik po terenu, da li je spor , brz i srlja li uvijek na mrežu kod kraćih lopti.

Džep je vrlo dobro mjesto za tenisku lopticu i vrlo je interesantno koliko je važno imati džep na pravoj strani hlačica za tenis posebno ako nemate skupljače loptica .Zatim je važno da džep nije predubok i preplitak jer onda može smetati.

Đino je volio tenis ali još uvijek ne znamo da li zato što je njegov sin igrao tenis ili je on sam odavno već bio zaljubljenik teniske igre.

Ekološke loptice za tenis još nisu izumljene ali se nadam da će i to doći sa vremenom, ove od gume se razbacuju svuda i svagdje samo ne tamo gdje bi trebale.

Forhend je najčešće najjači udarac većine igrača, pretpostavljam da je to zato jer je dlan ruke okrenut prema loptici kao što mu i samo ime na engleskom i kaže.
Forhand
Forhend štop je vrlo lijep udarac kojega Karlos Moya izvodi maestralno i to naročito sa slabijim igračima ili igračima koji su jako iza osnovne linije .

Grupni trening u tenisu zna biti vrlo zapostavljen kada igrač počme pokazivati kvalitetu i krene po turnirima , uvijek sam govorio i govorit ću i roditeljima i trenerima, ne ukidajte grupne treninge ni kada vam igrač ima 18 godina jedino ako zaista nema vremena za to . Grupni trening nosi atmosferu , grupni trening nosi natjecanje, grupni trening nosi individualnu rasterećenost za kojom vapi igrač koji je drilan svaki dan , spasite igrače  koji vam padaju u igri, grupnim treningom.

Hladna glava u tenisu je upravo onda potrebna kada osjetiš vibracije u tijelu da te nešto vuče da mu zabiješ , da eksplodiraš , da učiniš nešto , tada trebaš hladnu glavu i reći drži ritam ne srljaj , koncentriraj se , sasda potegni sada mirno vraćaj itd.

Izbjegavanje  jakih loptica u tijelo se može dogoditi naročito na voleju ili smeču kada protivnički igrač treba zabiti poen, a ti nemaš kuda , najjednostavnije od svega je da mu okreneš leđa i sagneš glavu prema zemlji tako si prilično dobro zaštićen.

Junak tenisa. Što bi to bio junak tenisa? Junak tenisa je onaj igrač i kada izgubi ostane čovjek i kada pobjedi ostane čovjek sve ostalo su seratori.

Kratka lopta u tenisu nije štop lopta, to je lopta koju namjerno igraš kratkom da pozoveš protivnika naprijed da nešto učini , a zašto, zato jer on ništa drugo ne radi nego samo vraća lopte nema igru kada mora riješavati situaciju , podsjeća li vas to i malo na život kada ima ljudi koji ništa ne pokušavaju jednostavno samo žive pa tko dobije tko izgubi.

Lob je vrlo dobar za igrače koji se zaletavaju na mrežu da bi skratili kut radi pasing lopti, može se spinati , slajsati  ili igrati obično ravno.Lob je također dobar u paru za protivnike gdje igrač koji servira ide na mrežu a njegov partner stoji pre blizu mreži.

Lob top spin je super udarac jer protivnik ne zna do zadnjega momenta da li ćeš odigrati pasing ili lob.

Ljepota teniske igre je u tome što kada igraju dva angažirana igrača , maksimalno koncentrirana ,bez obzira kojega nivoa znanja , takva igra bude zanimljiva i baki od 80 i djetetu od 7.

Meč teniski je kada 2 igrača igraju jedan protiv drugoga.  Ili kada 4 igrača igraju jedni protiv drugih.

Napad u tenisu je potreban kada se dobije šansa , dok se šansa ne dobije treba se raditi na šansi da bi se mogao realizirati napad

Njegove teniske loptice su ponekad problem prilikom susreta dva igrača jer on uvijek nosi meke loptice a ovaj drugi voli tvrde. Ili obratno pa dođe do nagovaranja hoćemo sa ovima ili sa ovima , a obično se oba prave ludima.

Otvorena igra u tenisu je kao kada boksaju dva boksača na nokaut.Tko kome prvi zabije taj je big man.Nema tu  nekoga nadmudrivanje previše , probaj ovo probaj ono.

Primanje servisa u tenisu je retern kako bi rekli u slengu.Mnogi se postavljaju na isto mjesto sa svim igračima na reternu a to nije dobro , morate procijeniti tko vam je protivnik i kako servira i što preferira pa onda određivati poziciju razmaka, a također morate znati i što vi sami možete  inače ste u nevoljama.

Retern to ti je ista pašta kao i primanje servisa samo na engleskom čiji izraz svi koriste .

Servis. Želiš igrati meč nauči servis , ne želiš igrati mečeve –onda baš te briga za servis, ali što kaže trener Vlado T. vježbaj servis jer ti treba za koordinaciju pokreta .

Štovanje protivnika u tenisu je kada si u stanju na njegove izvanredne udarce zapljeskati , kada si u stanju na njegovu sreću u igri šutjeti , kada si u stanju njegovu pimplersku i ziherašku igru ne komentirati i kada poštuješ njegovo tenisko znanje ma koliko on bio ružan, gadljiv i sve ostalo.

Teniska torba je neophodna za iole ozbiljniji tenis jer u njoj nosiš sve što ti je potrebno da bi uživao u teniskoj igri ili pobjedio meč.

Ujednačena teniska igra bi bila uhvatiti ritam igre bez obzira o kojem nivou se radi.

Volei su jako dobri ako si blizu mreže i ako ih znaš plasirati, čak je važnije od brzine udarca uhvatiti protivnika na krivoj nozi.

Volei štop je težak, težak, težak udarac tko to može izvesti u pravome meču svaka mu čast.

Zemljani teniski tereni su dobri jer najbolje štite igrače od ozljeda ali sa druge strane najviše iscrpljuju igrače pa se čovjek pita gdje bi rađe igrao , u svakome slučaju rekreativac će uvijek radije igrati na zemlji , a u Kanadi će te pitati kako izgleda zemljano igrlište.

Živio tenis, naša lijepa igra. Hoćeš igrat dobro moraš bit brz ko čigra. Ili moraš imat tako dobru brzu glavu da si spreman na svaku loptu i u dobrom stavu.

Željan sam igranja tenisa. Kada čovjek dugo nije igrao ili kada nema što drugo, odluči se na tenis jer je to najbolje od svih drugih.................

Pin It
Valamar ex Laguna Novigrad

 

Laguna Poreč Maistra Rovinj-Vrsar

 

Arenaturist Istraturist

 

Maslinica-Rabac Službeni portal istarske turističke zajednice